Loading...
Info2019-04-26T12:57:47+00:00

Festivaalin informaatio

Täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle. Muista että lähtö on matkan vaikein vaihe. Kaikki matkantekoon tarvittavat neuvot on varmasti jossain jo sanottu, mutta keräsimme sinulle silti muutaman vinkin ja ohjeen Puolivillin käytännöllisyyksistä. Hyvät neuvot ovat kalliit, mutta puolivillit vinkit saat ihan ilmaiseksi.

Festarilipun hinta julkaistaan kevään 2019 aikana. Pysy kuulolla!

Kun lippujen hinnat ovat julkaistu, ennakkolipun voi ostaa tilimaksulla lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti.puolivilli@gmail.com, vastausviestillä saat maksutiedot ja eräpäivän. Muistathan säilyttää kuitin maksusta.

Lipun voi myös ostaa festaripäivänä luontobasaarista tai Riemuliiterin ovelta.

Päivätapahtuma Navettagallerialla on ilmainen.

Puolivillin Festarin ohjelma jakautuu kahteen paikkaan. Päivätapahtuma, Luontobasaari järjestetään Karilan Navettagalleriassa ja illan artistit esiintyvät Riemuliiterillä.

Tarkempi ohjelma julkaistaan kevään 2019 aikana.

Karilan Navettagallerian perinteinen lappilainen pihapiiri karkailevine vuohineen ja lampaineen on kuin luotu puolivillin basaarin näyttämöksi. Vanhaan navettaan tehty kahvila tarjoaa enemmän ja vähemmän villiä ruokaa ja juomaa sekä herkkuja.

Puolivillin Luontobasaari kerääntyy Navettagallerialle 27.7.2019 päiväsaikaan

Osoite: Karilantie 31, 95970 Äkäslompolo

Riemuliiterissä on tanssittu monon pohjat puhki jo vuosikymmeniä. Nyt Puolivilli Festivaali valloittaa takapihan ison kukkakenturan. Artistien taustakankaaksi levittäytyvät tunturit, Äkäslompolojärvi ja keskiyön aurinko.

27.7.2019 Puolivillin illan artistit esiintyvät Riemuliiterillä. Alueella A-oikeudet ja pientä purtavaa. Riemuliiterin keikoilla ikäraja on K-18.

Osoite: Liiterintie 5, Kolari, Äkäslompolo

Äkäslompoloon pääsee kätevästi niin junalla, bussilla kuin lentäenkin, itse festaritapahtumiin suosittelemme saapumaan jalkaisin tai pyörällä.

Festaripaikat
Tapahtumapaikat sijaitsevat 3-4 km etäisyydellä Äkäslompolon Jounin Kaupalta. Karilan Navettagallerian päivätapahtumassa on todella rajallisesti pysäköintitilaa. Tästä syystä vain lapsiperheet ja liikuntarajoitteiset ohjataan pysäköimään Navettagallerialle, muille löytyy pysäköintitilaa Riemuliiteriltä. Riemuliiteriltä lähtee kilometrin mittainen merkitty polku Navettagallerialle.

Juna
Yöjunalla pääsee Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa noin 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin junien aikataulujen mukaisesti. Bussilippujen hinta aikuiselle on 12,60€. www.vr.fi | www.rundgrenky.fi

Lennot
Kittilän lentoasema on noin tunnin matkan päässä Äkäslompolosta. Suora lento Helsingistä Kittilään kestää puolitoista tuntia. Helsingistä Kittilän lentoasemalle lentää kesäaikaan vain Finnair. Lentojen yhteydessä on kutsuliikennebussi V.Rundgrenin liikennöimänä. www.finnair.com | www.rundgrenky.fi

Linja-auto
Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Matkahuollon kotisivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläksen väliä uudella reitillään. matkahuolto.fi | www.onnibus.com

Auto
Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Etelästä päin tullessa aja tietä 21/E8 Kolariin saakka ja 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon. Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi myös Äkäslompoloon.

Telttailussa on tunnelmaa, mutta festivaalipäivän jälkeen voi olla mukava oikaista ihan oikeaan sänkyyn!

Keräämmee paikallisilta yrityksiltä Puolivilli-paketteja, jotka pitävät sisällään sekä majoituksen että festivaalilipun.

Julkaisemme majoituspaketit kevään 2019 aikana, jonka jälkeen voit ottaa suoraan yhteyttä majoituksen tarjoajaan. He auttavat mielellään kaikissa kysymyksissä.

Puolivillin tiimi ei ole unohtanut perheen pienempiäkään.

Päiväaikaan tapahtuvassa luontobasaarissa on tarjontaa lapsille ja lapsenmielisille. Suunnitteilla on viime vuoden tapaan ainakin eläinjoogaa ja askartelua. Navettagalleriassa on kotieläimiä ja erilaisia luontokokemuksia.

Julkaisemme tarkemman ohjelman kevään 2019 aikana.

Jos on jotain kysyttävää, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen puolivilli.festivaali@gmail.com

tai ottaa meihin yhteyttä facebookin messengerin kautta.

Koska teemme festareita vapaaehtoisvoimin emme voi tarjota puhelinpäivystystä.

Puolivillin takana on iso joukko eri toimijoita ja tukijoita.

Puolivilli Festivaalin virallisena järjestäjänä toimii
Äkäslompolon kyläyhdistys ry
c/o Destination Lapland Oy, Ahdinkuja 1, 95970 Äkäslompolo

Puolivilli Festaritiimi
Anu Laine, Eveliina Niva, Kirsti Ikonen,  Ilkka Poutanen, Hanna Alakulppi, Pia Ax, Lea Kaulanen

Kuvamateriaali
Pete Huttunen, Kolarin kunta
Kauno Kaulanen Photography

Tukijoukot
Visit Ylläs
Kolarin kunta

Kulissien taakse!

Lähde mukaan tekemään kesän rouheimpia festareita vapaaehtoisena!  Rennon ilmapiirin lisäksi tarjoamme vapaaehtoisille ilmaisen festarielämyksen.

TULE MUKAAN