LuontoBasaari

 LuontoBasaari oli kaikenikäisille suunnattu, Puolivillin ilmainen päivätapahtuma, jossa Karilan Navettagallerian pihapiiri täyttyi päiväksi paikallisista luonnontuotteista, retkeilystä, seikkailusta, käsitöistä, taiteesta ja lähiruoasta. Alta näet listattuna paikallisia luonnontuottajia ja muita toimijoita.

Käsillä tehden

Perhonsidontaa
Perhonsidontaa
Perhokalastus kokonaisuutena pitää sisällään paljon eri asioita, joista yksi tärkeimmistä on tietysti itse perhot. Sidon perhoja paikan päällä sekä kerron perhonsidonnan eri nikseistä.
Juho Oksanen, Arctic Anglers, 040 196 6619
Vedic Art -työpajat
Vedic Art -työpajat
Vedic Art -työpaja aikuisille ja “Maalataan avaruutta” työpaja lapsille. Aakenuspirtin Marja Köngäs, 040 718 8201
Anique Korupaja
Anique Korupaja
Ota mukaasi pala minun Lappiani. Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva koru festivaalipöydän tarvikkeista. Voit myös ottaa mukaasi jotain, jota haluat koruun mukaan ja näin saat juuri uniikin kappaleen. Annika Anttila, Anique Lapland, 040 537 2429
Kivi- ja hopeatöitä
Kivi- ja hopeatöitä
Karesuvannosta K-Kiviriekon perinteiset kivestä ja hopeasta valmistetut korut ja sisustusesineet.
Kalevi Turpeenniemi, p. 0400 694 547

Lapsille ja perheille

Oma Puolivilli-festarikeppi
Oma Puolivilli-festarikeppi
Tule askartelemaan juuri sinun näköisesi festarikeppi. Pääset rakentamaan ihanista luonnonmateriaaleista omanlaisesi, joko herkän ja tuoksuvan tai villin ja räväkän kepin, jota voit kantaa matkassasi koko festarin ajan ja viedä kotiin koristeeksi.
Kasvomaalaus
Kasvomaalaus
Marja Köngäs loihtii lapsille ja lapsenmielisille kasvomaalauksia. Aakenuspirtin Marja Köngäs, 040 718 8201
Amerikanminiatyyrihevoset
Amerikanminiatyyrihevoset
Hannukaisissa sijaitsevan Dacabe-tallin pienen pienet, aidot ja harvinaiset Amerikanminiatyyrihevoset paikalla rapsuteltavina. Tule ja ihastu isoa koiraakin pienempiin karvakorviin! Kärryajelumahdollisuus pientä korvausta vastaan perheen pienemmille.
Erja Bäckman, www.dacabe.fi
Puolivillit Kepparit
Puolivillit Kepparit
Lompolon omat tyttäret pitävät Keppihevospistettä, jossa pääsee kokeilemaan eritasoisia ratoja ja keppareita. Mukaan voit tulla myös oman kepparisi kanssa.
Eläinjooga
Eläinjooga
Kaikille sopiva, hauska ja varmasti mieleen jäävä eläinjooga! Tule koko perheen voimin. Heittäydytään ensin villiksi ja sitten rauhoitutaan hetkeksi ja taivutellaan itsemme mitä hauskimpiin kiemuroihin. Kesto n. 40min

Luonnosta

Puolivilli Yrttivoide
Puolivilli Yrttivoide
Puolivillin omat yrttivoiteet ovat myynnissä jo nyt Jouninkaupalla ja Navettagalleriassa niin kauan kuin tavaraa riittää.
Kasvivärjäys
Kasvivärjäys
KipakkaKettu keittelee värjäyspadoissa luonnonkasveja ja värjää lankoja. Tervetuloa ihastelemaan ja ihmettelemään luonnonkasvien voimaa ja värjäyksen taikaa!
Anne Pantsu, KipakkaKettu, 050 350 0693
Yrttiretki
Yrttiretki
Opi tunnistamaan yleisimpiä pihapiirin villiyrttejä ja samalla kuulet vinkkejä niiden käyttämisestä. Katsotaan mitä muita yrttejä lähiluonnosta löytyy! Osallistujat saavat retken päätteeksi yrttiteenäytteen. Hinta 5€. Keruutuoteneuvoja Katja Syrjälä
PuroPuro
PuroPuro
Muonion Torassiepissä toimiva PuroPuro valmistaa paikallisia luonnontuotteita käsin tarkoin kerätyistä luonnon raaka-aineista.
Kaisa Salo, puropurosi@gmail.com, 045 130 1713
BIE studio
BIE studio
Uuden luonnontuotealan yrityksen ensimmäisiä eriä lemmikkieläinten hyvinvointiin keskittyvistä tuotteista: mm. tassuja hellivää pihka-kookosrasvaa ja mintulle tuoksuvaa öttiäissuihketta. Lisäksi kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja ja käsin maalattuja kylttejä. Tiia Savelius, www.biestudio.net

Makuja

Navettagalleria
Navettagalleria
Karilan Navettagallerian perinteinen lappilainen pihapiiri karkailevine vuohineen ja lampaineen on kuin luotu puolivillin basaarin näyttämöksi. Vanhaan navettaan tehty kahvila tarjoaa enemmän ja vähemmän villiä ruokaa ja juomaa sekä herkkuja.
Kaamos Kahvipaahtimo
Kaamos Kahvipaahtimo
Lapissa paahdettua, aitoa, tuoretta ja käsintehtyä kahvia.
Juho Kuure
Puolivilli maistelubaari
Puolivilli maistelubaari
Tarjolla on mininokkoslettuja eri suolaisilla ja makeilla täytteillä, muita villejä maisteluannoksia ja juomia. Annokset ovat gluteenittomia ja maidottomia. Mukana ovat Pink Mousse, Velhon Kota sekä joukko puolivillejä kyläläisiä.
Oma makia
Oma makia
“Kesästä syksyyn ja metsästä pelloille ovat askeleeni vieneet, jotta voin tarjota Sinulle makunautintoja puhtaista, lappilaisista, lähiluonnon antimista käsityönä valmistettuja konvehteja, marmeladien, hillojen ja hyytelöiden muodossa.”
Kristiina Pääkkö
Halipuun Nuotiobarista
Halipuun Nuotiobarista
Nuotiobaristan avotulella valmistetut erikoiskahvit ja pakuri-chailatte. “Campfire Barista’s aim is to serve high quality, contemporary coffee specialities from the open fire. Beautiful espresso on the fire with mocapots, lattes, cappuccinos with a lappish twist as well as pakuri-chai-lattes and some nice teas.”
Arctic Frontier - Brownieita ja tarinoita
Arctic Frontier - Brownieita ja tarinoita
Sieniruokia ja suussasulavia Pohjoisen hilla-brownieita. “Taste the magic of the Arctic in our food – enjoy a brownie made with love and with local cloudberries! We share our stories, our experiences and passion for wild food and photography with you. Arctic Frontier is a tour company that specializes in interesting tours and experiences.”

Mielenrauhaa ja liikettä

Metsäkellinääri
Metsäkellinääri
MettäEllit vetävät metsäkellinäärin ja puuhengistystä. Se on vanha mettäsuomalainen tapa päästä mettätajunnan kenttään. Rentoutumista, voimaantumista ja omien voimavarojen löytämistä luontoyhteyden kautta. MettäEllit, Anu ja Paula, 044-2609917
Shindo-workshop
Shindo-workshop
Shindosta löydät kivoja, helppoja ja käytännöllisiä rentoustaitoja koko perheen iloksi. Shindo purkaa stressiä ja rentouttaa monella tapaa: venyttely- ja rentousasennot huomioivat ja tasapainottavat paitsi fyysistä kehoa niin myös kehon energiaratoja. Tervetuloa kokemaan mainio shindo!
rentoutushoidot.fi | Satu Makkonen, 040 545 1481

Sääskimeditaatio
Sääskimeditaatio
Äärimmäistä arktista mielenhallintaa. Opettele hiljentymään keskellä Lapin kesää. Syvennä luontosuhdettasi ja kehitä positiivista asennetta sääskien säestämänä. Aakenuspirtin Marja Köngäs, 040 718 8201
Sauvakävelyn taito -workshop
Sauvakävelyn taito -workshop
Kun hyvä ryhti, luonnollinen kävely ja oikea sauvatekniikka yhdistetään, on sauvakävely kokonaisvaltaista ja tehokasta kuntoliikuntaa. Tule mukaan sessioon, joka muuttaa käsityksesi sauvakävelystä! Kesto 45min, hinta 15€.
Sampo Idstam, 050 406 6126

Säveliä

Rock of Äkäslompolo
Rock of Äkäslompolo
Rock of Äkäslompolo on kylän omien läppien bändi, joka menesty Äkäslompolon koulun talent-kisassa tänä kevhäänä. Keikala läpit soittava Nirvannaa niin että kentura raikaa. Sole ko hypätä matkassa!
Anu Kurvinen & Pekka Hietaniemi
Anu Kurvinen & Pekka Hietaniemi
Kylän rakastettu duo Puolivilleillä jo toista kertaa. “Harrastajat esittävät hartaudella klassikkobiisejä.”

Kauno Kaulanen ja Sannariina Hietanen

Taidetta

Toiveiden kaarnalaiva
Toiveiden kaarnalaiva
Art Äkäslompolo Kaarnalaiva-työpaja alkaa perjantaina 26.7. Äkäslompolossa klo 10 ja kestää koko päivän. Lauantaina päivällä työpaja päättyy laivojen kastejuhlaan läheisen Äkäsjoen sillan tuntumassa klo 14. Lue lisää taide-sivulta.
Kölö: Pelon 16 nimeä
Kölö: Pelon 16 nimeä
Kölö on monikielinen ja ääninen avantgardistinen performanssi, joka kattaa kädentaidot, käsityötaiteen, äänitaiteen ja runouden sekä muita medioita, kuten instagramrunouden. Lue lisää Taide-sivulta.

Kurssit

Pilates Workshop 1,5 tuntia Äkäslompolossa 24.7.2019

Pilates-harjoittelu parantaa kehon voimaa, hallittua liikkuvuutta ja ryhtiä. Liikesarjat kehittävät koko kehon hallintaa ja parantavat kehotietoisuutta. Harjoituksia tehdään matolla seisten, istuen, nelinkontin sekä selin-, kyljin- ja vatsamakuulla. Tuloksena on virkistynyt ja energinen olo.

Paikka: Eveliinan vintti, Lehtokaltiontie 4, Äkäslompolo
Ohjaaja: Sampo Idstam
Aika: 24.7. klo 18.30-20.00
Huom: Oma matto mukaan
Ilmoittautuminen & lisätiedot: Sampo Idstam, 050 406 6126 tai sampoidstam@gmail.com

SHINDO® retriitti & peruskurssi Äkäslompolossa 25.-26.7.2019

Jos olet koskaan kaivannut kokonaisvaltaista kehonhuoltoa joka olisi omaehtoista, lempeän tehokasta ja tuntuvasti rentouttavaa niin kokeile shindoa!

Löydät shindosta kivoja, käytännöllisiä, niin kehoa kuin mieltä tasapainottavia ja virkistäviä harjoituksia. Shindo purkaa stressiä ja rentouttaa monella tapaa: venyttely- ja rentousasennot huomioivat ja tasapainottavat paitsi fyysistä kehoa niin myös tunnepuolen stressi- ja tasapainosysteemiä eli kehon energiaratoja. Omaleimaista ja rakastettua shindossa on venytyksen aikana toiselta saadut tukiotteet jotka edistävät rentoutumista mahtavasti. Lähes kaikkia harjoituksia voi tehdä itsekseen tai myös parin kanssa, rauhassa tai dynaamisesti, mikä parhaalta tuntuu!

Yhden päivän retriitti on aktiivista rentoutumista omaksi iloksi! Kahden päivän kurssilta saat johdannon shindo® -menetelmän perusteisiin ja monipuolisesti kokemusta helppokäyttöisistä rentoustaidoista. Taitoja voit helposti soveltaa myös lähipiirin iloksi.

Luvassa ihanan rento ja hoitava päivä -tai kaksi. Mukaan mahtuu max 10 hlö. Tervetuloa uudistumaan rennosti ♥ Valitse sinulle sopiva 🙂
A) 1pv retriitti 95€, kun haluat vain rentoutua, kuulostella oloa ja nauttia!
B) 2pv kurssi (retriitti + 1pv) 225€, sisältää Shindo ry:n peruskurssimateriaalin ja opintopistetodistuksen, jonka kanssa voi jatkaa ohjaajakurssille ja korvata siitä yhden päivän jos kurssin aloittaa 2 vuoden sisällä tästä kurssista.

Hinnat sisältävät alv 24%. Maksu linkistä. Päivähinta sisältää myös keittolounaan, ilmoitathan ruokarajoitteista.

Paikka: Eveliinan vintti, Lehtokaltiontie 4, Äkäslompolo
Ohjaaja: Vastaava shindokouluttaja Satu Makkonen
Aika: 25. ja 26.7. klo 9.30-15
Huom: Ota oma jumppamatto/alusta ja kevyt peitto mukaan!
Ilmoittautuminen & lisätiedot: satu@rentoutushoidot.fi tai 040 545 1481

www.rentoutushoidot.fi | fb: Sunheart rentoutushoidot ja -valmennus | Insta: shindosatu

Kulissien taakse!

Haluatko mukaan Puolivillin luontobasaarille? Etsimme Lapin parhaita luonnontuotteiden myyjiä sekä luontoelämysten tuottajia.