Loading...
Taide2019-05-06T13:59:24+00:00

Luontotaide

Luonto koskettaa, liikuttaa ja puhuttelee. Luonto saa miettimään ja näkemään asioita uudella tavalla. Luonnossa me voimme uppoutua itseemme, villiintyä ja vimmaantua. Luonto tuo esille meidän villin puolemme – sen jonka kaupunkielämä on piilottanut sisäänsä. Luontotaide on ihmisen läpi kulkeva luontoyhteys ja kokemus, jonka kukin muokkaa omanlaisekseen. Luontotaide inspiroi meitä näkemään maailman eri tavalla. Ja hyvillä festareilla on aina tilaa inspiraatiolle.

Puolivillin festivaalin ympärillä tapahtuu erilaisia luontotaiteeseen liittyviä projekteja, jotka ovat eri yhteistyökumppaneidemme toteuttamia.

Art Äkäslompolo

Art Äkäslompolo on yhteisöllinen ympäristötaideprojekti, jossa pohjoismaiset taiteilijat yhdessä paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden kanssa tuottavat vuosittain yhteisö- ja ympäristötaidekokonaisuuden Äkäslompolossa. Tapahtuma toteutui vuonna 2018 toista kertaa teemalla Metsän ääni – metsän tila. Metsää ei käsitellä pelkästään fyysisenä tilana, vaan myös kertomusten, uskomusten ja perinnetiedon paikkana. Teosten tavoitteena on antaa metsälle symbolinen ääni tilanteessa, jossa luonnonsuojelua tarvitaan muun muassa kaivosteollisuuden hankkeiden vastustamiseen.

FACEBOOK

Maanpiiri

Maanpiiri-leiri tapahtuu Äkäslompolossa Karilan ympäristössä 16.7 – 23.7.2019. Leirin tarkoitus on tuoda ihmisiä yhteen, luonnon ja oman itsen ääreen.
Maanpiirissä jokainen osallistuja voi halutessaan jakaa omaa osaamistaan. Leirin runkona toimivat päivittäiset yhteiset meditaatiot, luontoretket ja nuotiopiirit. Kurssiopetustakin leirillä on. Annika Sarvela opettaa joogaa ja luovaa tanssia sekä autenttista liikettä. Cristiana Harle -Aro opettaa rummun valmistusta. Mm. Kirsi Kaulanen vie leiriläisiä tunturiretkille. Leirin järjestää Metsäperhe ry yhdessä Samikka oy:n kanssa ja leirin osallistujien kanssa. Metsäperhe ry on järjestänyt leirejä vuodesta 1998. Leirien tarkoitus on ollut perheiden, lasten ja aikuisten luontosuhteen syventäminen luonnossa elämisen, eri taiteiden ja hoitavien harjoitusten kautta. Lisätietoja kevään aikana.

Toiveiden kaarnalaiva

Tuhansien järvien maa, Kalevalan Tuonelan virta, mytologia, kalastus ja uittoperinne. Vesi on isossa roolissa Suomessa ja suomalaisuudessa. Veteen liitetään mielikuvia, kuten puhtaus ja liike. Monessa kulttuurissa vesi mielletään myös elämän lähteeksi. Mitä veteen liittyviä muistoja tai toivomuksia sinulla on? Veden kautta on lähetetty toiveita ja haaveita laittamalla viesti pulloon. Pullo on päästetty virran vietäväksi toivoen, että se joskus saavuttaa toisen ihmisen. Tällä kertaa lähettinä on kaarnalaiva.

FACEBOOK