Loading...
Puolivilli Festivaali2023-05-31T16:21:10+03:00

Puolivilli Festivaali 2019

Metsäläisyys ei ole vain halkomettää ja pokasahan soittoa. Suo, kuokka ja Jussi on vaihdettu perhovapaan ja vaelluskenkiin. Me nautimme luonnosta täysin palkein perinteitä kunnioittaen, mutta vapaasti revitellen. Samat asiat tuoreessa muodossa liikuttaa meitä edelleen: luonto, lähimetsien puhdas ruoka, kalaisat vedet ja vapauttavat seikkailut. Puolivilli Festivaaleilla luontoelämykset yhdistyvät musiikkiin ja taiteeseen. Me tarjoamme aitoja kohtaamisia, värikkäitä persoonia ja hyväntahtoisia kanssakulkijoita. Puolivilli festivaali on tuoreesti metsäläinen festari ja ylpeä siitä!

~~~

Myös me teimme päätöksen olla järjestämättä tapahtumaa kesällä 2020 ja tällä hetkellä vuoden ’19 tapahtuma on viimeisin järjestetty festari. Kyseisen vuoden tapahtumaa pääset fiilistelemään näillä sivuilla.

Musiikki
Luonto
Taide

Äkäslompolossa me elämme puolivilleinä kuten porot; toinen jalka metsässä, toinen nykymaailman menossa.

EVELIINA NIVA – LUOVA JOHTAJA

Mikä Puolivilli?

Lapin tunnetuin asukas on poro. Poro on puolikesy tai puolivilli eläin, porosta riippuen. Se on paimennettu, mutta elämäntavoiltaan yhä villi ja vapaa. On täällä pohjoisessa muutama ihminenkin; osa käymässä, sinnikot ympäri vuoden olemassa. Tunturi-lappilaisessa elämäntavassa yhdistyy luonnonläheinen kansanperinne sekä nykymaailman matkailu, digitaalisuus, kehitys ja yrittäjyys. Me elämme puolivilleinä kuten porot; toinen jalka metsässä, toinen nykymaailman menossa.

Puolivillejä lappilaisia ja lapinkävijöitä yhdistää syvä rakkaus ja kunnioitus luontoa kohtaan. Me ymmärrämme olevamme osa luontoa ja riippuvaisia siitä. Me tunnemme metsän ja sen hienovaraiset vivahteet, vuodenaikojen muutokset ja ekosysteemin uskomattoman monipuolisuuden ja kauneuden. Luonto on takapihamme, työpaikkamme, kotimme ja sielunmaisemamme. Haluamme jakaa sen autenttista hienoutta aidoimmillaan, mutta myös suojella arvokkainta aarrettamme. Siitä riittää inspiraatiota moneen muotoon, kokonaiseen elämäntapaan – festivaaliksi asti.

Puolivillin artisteja

Puolivilli on Festari, jonka musiikissa tuntuu aidon elämän poljento, pohjoisen rouheus ja luonnon lupsakkuus. Festivaalin annissa on juurevuutta ja raikkautta, perinnettä ja uutta sulassa sovussa.

Musaa tunturissa ja kesäyön valo – tunne siitä että on päässyt mukaan johonkin harvinaisuuteen. Me onnekkaat rontit

ANNIINA KEISKANDER – FESTARIVIERAS

Go to Top